Feb ’23: Open Avond in de Oostkerk 16 maart

Op zoek naar zingeving en persoonlijke groei? Altijd al meer willen weten over de vrijmetselarij? Op donderdag 16 maart 2023 organiseren de gezamenlijke Walcherse en Bevelandse vrijmetselaarsloges een Open Avond voor belangstellenden in de iconische Oostkerk in Middelburg. De loges ‘l’Astre de l’Orient’ en ‘Terra Maris’ uit Vlissingen, ‘La Compagnie Durable’ uit Middelburg en ‘Scaldis’ uit Goes hebben de handen ineen geslagen en nodigen u graag uit voor een bijzondere avond.

Het thema van de avond is ‘Vrijmetselarij…iets voor mij?’, en is gericht op zowel mannen als vrouwen. Het programma start met een algemene uitleg over de vrijmetselarij en vrijmetselaarsloges; hierna zal er een lezing worden gehouden waarin dieper zal worden ingegaan op het gebruik van symbolen en rituelen in de vrijmetselarij, en de betekenis hiervan voor de individuele vrijmetselaar.

Na afloop is er uiteraard ruim gelegenheid tot het stellen van vragen. De avond wordt afgesloten met een informeel samenzijn onder het genot van een drankje. De verschillende loges zijn allen aanwezig met een informatiestand.

De Oostkerk is open vanaf 19:30, het programma begint om 20:00. De toegang is gratis, en inclusief een kopje koffie. Wel wordt aan het eind van de avond een vrijwillige bijdrage gevraagd.